Aanbod

Trainer Hormoonfactor

Wil je afvallen maar eet je te veel (suiker) of te ongezond en kan je hier maar niet mee stoppen? Heb je veel last van langdurig stress waardoor je je langzaam voelt opbranden? Wil jij bewuster en gezonder gaan eten/leven? Wil je meer bewegen maar kies je er s ‘avonds voor om toch maar futloos op die bank te hangen? Wil je na een burn-out verantwoord opbouwen? Heb je veel last van lichamelijke klachten bij menstruatie en/of overgang? Wil je je basis van voeding, bewegen en rust verbeteren maar je weet niet hoe? Dan is de begeleiding a la ‘Trainer Hormoonfactor’ de weg naar verbetering voor jou.

Aan de hand van een uitgebreide analyse kijk ik samen met jou hoe je er met je totale gezondheid voor staat en naar welk doel je toe wilt werken. Aan de hand van de resultaten weten we aan welke sleutels we moeten draaien en volgt er een advies gericht op voeding, beweging, rust en eventueel stressreductie.

Een gezonde hormoonbalans is de basis voor een gezond lichaam. Als hormonen echter uit balans raken, door bijvoorbeeld langdurige stress, te weinig beweging, te weinig slapen of verkeerde voeding, kunnen er allerlei klachten optreden. Bijvoorbeeld hormonale migraine, overgewicht, menstruatiepijn, overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, huidproblemen, PMS… een kleine greep uit de vele klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden.

Hormonen leren begrijpen

Het samenspel tussen hormonen en voeding is echter gecompliceerd en vergt een grondige kennis. Daarom wordt er vaak door de arts gegrepen naar symptoombestrijders om de betreffende klacht op te lossen. De oorzaak is daarmee echter nog niet opgelost. Juist deze diepe oorzaken aanpakken is waar de Hormoonfactor (van Ralph Moorman) voor staat. Daarvoor moet je hormonen leren begrijpen. Als je hormonen begrijpt, dan kun je ze namelijk vragen iets te doen, in plaats van alleen maar dwingen met bijvoorbeeld medicijnen.  Hormonen, die in balans zijn, dragen bij aan een gezond en vitaal leven.

Het samenspel tussen hormonen en voeding is echter gecompliceerd en vergt een grondige kennis. Daarom wordt er vaak door de arts gegrepen naar symptoombestrijders om de betreffende klacht op te lossen.

Ik kan je op deskundige wijze begeleiden en coachen op hoe hormonen de gezondheid beïnvloeden. Met kleine aanpassingen in je levensstijl kun je grote verschillen maken.

& Somford Coaching

Mijn naam is Miranda Somford (1972), een enthousiaste vrouw en gedreven om zoveel mogelijk groei uit het leven te halen. Door bewustwording creëren we een brug naar verandering voor jou. Je leert de regie over jouw leven in handen te nemen en je kracht te (her)ontdekken. Lees verder…

Menu