Aanbod

Vitaliteitscoaching

Voel je dat je niet te lang meer alle ballen hoog kan houden? Sta je 24/7 ‘aan’ en kan je de uit knop niet meer vinden? Eet je al je stress weg en heb je s ’avonds geen energie meer om te sporten? Heb je allerlei vage gezondheidsklachten dan is vitaliteitscoaching iets voor jou!

Vitaliteitscoaching biedt coaching op het fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele vlak van de mens, oftewel de totale leefstijl. Deze begeleiding is zowel voor particulieren als werknemers van bedrijven. Het doel is werken aan een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam.

Zo gezond mogelijk leven

De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat ruim 75% van alle welvaartziekten worden veroorzaakt door levensstijl. Daarmee hebben mensen voor 75% invloed op het voorkomen van welvaartsziekten en het behoud van gezondheid.

Bewegen, voldoende rust, gezonde voeding en omgaan met stress, is de basis voor een zo gezond mogelijk leven. Vitaliteit gaat niet alleen om fysiek gezond zijn maar ook om bewustwording en mentaal sterk zijn.

Vitaliteit gaat niet alleen om fysiek gezond zijn maar ook om bewustwording en mentaal sterk zijn.

Er wordt o.a. gewerkt aan een structurele gedragsverandering zodat je meer in balans komt maar je leert ook beter om te gaan met veranderingen, positiever denken, beter keuzes kunnen maken en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Vitaliteit draagt in grote mate bij aan ons geluksgevoel.

Individuele coaching

Voel je druk en kan je de ‘uit’ knop niet meer vinden? Kan je moeilijk ‘nee’ zeggen en grenzen stellen? Wil je maar heel veel doen op je werk en het goed doen maar loop je vast omdat je niet meer weet wanneer het eigenlijk goed genoeg is? Voel je dat je teveel hooi op je vork hebt maar weet je niet hoe je hier ander mee om kan gaan? Voel je je gestrest, vermoeid, futloos en kom je niet meer toe aan de dingen die je graag wilt doen? Dan help ik je graag verder.

Samen bespreken we jouw hulpvraag. Door bepaalde oefeningen en vragen kom je tot inzicht/bewustwording. Met dit inzicht ga je aan de slag en doordat we concrete en efficiënte stappen afspreken kom jij tot het resultaat wat je voor ogen hebt.

Voor werkgevers en werknemers

Vitaliteit is een hot item vandaag de dag. Het maakt je als organisatie aantrekkelijk en onderscheidend op de markt als je vitaliteit hoog in het vaandel hebt staan voor je werknemers. Ziekteverzuim loopt hoog in de papieren en dit gaat ten koste van de continuïteit en kwaliteit van je dienstverlening. Ook de behoefte aan preventieve coaching groeit als ook bij re-integratie na uitval als gevolg van stress/burn-out klachten. De medewerkers zijn de spil van het bedrijf en daarom zijn vitale medewerkers van groot belang. Hoe zou het zijn als je energieke medewerkers in dienst hebt, die met plezier werken en trots zijn op het bedrijf en hun bijdrage?

Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 1 op de 7 medewerkers meldt jaarlijks stress/burn-outklachten. Zo’n 5 procent van de beroepsbevolking komt als gevolg daarvan langdurig thuis te zitten. Naast dat de medewerker zelf een verantwoordelijkheid heeft, mag vitaliteit om al deze redenen een platform hebben in iedere organisatie.

Ik help organisaties met vitaliteitsvraagstukken in een concreet aanbod dat aansluit bij de verwachtingen. Als vitaliteitscoach leer ik tevens medewerkers meer verantwoordelijkheid te nemen op werk- en privégebied waarmee zij hun vitaliteit vergroten. Hierbij komen lichamelijke- en ook mentale factoren aan de orde.

& Somford Coaching

Mijn naam is Miranda Somford (1972), een enthousiaste vrouw en gedreven om zoveel mogelijk groei uit het leven te halen. Door bewustwording creëren we een brug naar verandering voor jou. Je leert de regie over jouw leven in handen te nemen en je kracht te (her)ontdekken. Lees verder…

Menu